top of page

Výstava v Brně v

Moji milí,


tyto dny chystám svůj asi nejdéle připravovaný projekt. Jednou mi říkala Marie Tomanová dost dobrou a pravdivou radu. Nikdy nemaž žádnou fotku, bude se ti to jednou hodit. Ale tímto pravidlem jsem se naštěstí řídil i dříve. Díky tomuto pravidlu nyní můžu uspořádat jednu z mých srdečních záležitostí a to je moje první Brněnská výstava.


Yours Sincerely. Ano to bude název pro tuto výstavu. Touto frází lehce navazuji na dvě vydané knihy "nice to meet you" & "see you later". Tyto dvě slova se většinou používají, když se loučíme v dopise. Trochu se tímto loučím s Brněm, jelikož jsem se přestěhoval zpět do Moravského Krumlova odkud pocházím.


Kurátorka této výstavy je Lucie Šubrtová. Díky ní se tato výstava může uskutečnit. Několikrát jsme se setkali na různých místech, abychom dali dohromady tuto výstavu. Co je tedy ale jasné je to, že výstava bude k vidění od 3. ledna 2023 v kavárně FALK na ulici Gorkého 12 v Brně. Ale nenechte si ujít slavnostní vernisáž, která proběhne 6. ledna v 18:00. K vidění budou vidět nejzásadnější fotky mé tvorby v Brně. Těšit se můžete i na celou sérii fotek "it's only the city".


Miluji pořad na seznamu, který se jmenuje "Moje místa". Kdybych měl vybrat jaké místa by byla pro mou tvorbu důležitá, tak určitě Brno. Samozřejmě, jak já nazývám můj ateliér Brněnský Berlin což je více méně východní část Veveří. Klidná a celkem nenápadná část Brna, kde se to hemží skvělými kavárnami, jako Friedrich, nebo Punkt, nebo populární Brněnské Kino Art. Ulice Cihlářská na kterých vznikly moje známé perspektivy města s portrétem Lukáše na můj fotoaparát Lubitel 2, s filmem černobílým filmem, který se správně má vyvolávat barevným procesem, ale přežil i vyvolání černobílým procesem. Dokonce dostal takovou filalovou barvu. Tuto fotku ocenila spousta fotografů a vyšla i v jednom světovém magazínu 6X Portrait, který svoje titulky promítá i na obrazovkách na Time Squere.





Brněnský Berlin, je vlastně jediné místo v Brně, kde bych sháněl byt pro mé žití. Nikde jinde bych v Brně bydlet nechtěl. žil jsem dva roky v Líšni, sice je to ještě klidnější místo, ale zrovna jsem byl u jedné z nejrušnějších silnic v této části Brna, blízko nákupáku a přes tu rušnou silnici cinkaly šaliny. Úplný klid tam nebyl. Můj dobrý kamarád Vojta bydlí na Veveří. Je to super adresa, ale nejde vůbec poznat, že by mu něco řinčelo za oknem. Má tam klid a když u něj někdy spím, když potřebuji, tak je to strašněj relax. Nedávno jsme spolu slavili narozeniny a šli jsme se projít do mého city ateliéru na Veveří. vzali jsme foťák a vyfotili si pár fotek a naučil jsem něco málo Vojty fotit. Večer je to trochu těžší fotit, ale vznikly zajímavé fotky.


Ano mluvím o klukovi, který na Vás kouká z titulky knihy "see you later". Určitě ho potkáte i na vernisáži. a minimálně na jedné fotce ho uvidíte.




10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page